Joop Boonstra (73), mede-oprichter van de Gay Krant, overleden

Joop Boonstra, mede-oprichter en voormalig directeur van de Gay Krant, is dinsdag op 73-jarige leeftijd overleden aan de complicaties van diabetes. Dat maakt Henk Krol bekend, zijn eerdere partner en voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift.

De Gay Krant kwam uit tussen 1980 en 2013. Na een faillissement ging het door als website. Met de opbrengsten van het maandblad werd destijds de strijd voor de openstelling van het huwelijk bekostigd. Volgens Krol was Boonstra er dan ook medeverantwoordelijk voor dat het voor koppels van hetzelfde geslacht vanaf 2001 mogelijk werd om in Nederland te trouwen.

Boonstra leed al sinds zijn vierde aan diabetes. Hij verhuisde anderhalf jaar geleden van Amsterdam naar Eindhoven om weer bij Krol te zijn, schrijft laatstgenoemde. Boonstra overleed in de nacht van maandag op dinsdag.Categorieën:Nieuws

%d bloggers liken dit: