Op 17 mei start zichtbaarheidscampagne in Steenwijkerland

In de gemeente Steenwijkerland start op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie (IDAHOBIT), een grote zichtbaarheidscampagne.

In de hele gemeente komen posters te hangen en worden langs de weg zogenoemde driehoeksborden geplaatst.

De zichtbaarheidscampagne is een initiatief van de Stichting Regenboog Steenwijkerland.

‘Door de zichtbaarheidscampagne in de gehele gemeente Steenwijkerland hopen wij dat wij meer zichtbaar en herkenbaar worden als stichting voor mensen die te maken hebben met discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken’’, zegt voorzitter Ronald Bakker van de stichting.

‘Het is belangrijk dat mensen ons weten te vinden en altijd bij ons terecht kunnen. Hier maken wij ons als stichting hard voor.’

Fotowedstrijd

Aan de campagne is ook een fotowedstrijd verbonden. Wie de met hashtag #regenboogsteenwijkerland een foto van zichzelf bij zo’n poster plaatst op sociale media, maakt kans op een prijs.

Regenboogavond

Op 17 mei is ‘s avonds een Regenboogavond voor vrijwilligers van de Stichting Regenboog Steenwijkerland en mensen die zich willen inzetten voor de stichting.

De Regenboogavond begint vanaf 20:00 uur. Vanaf 20:15 uur start het programma van deze avond. Locatie: Pannenkoekboerderij Steenwijk, Meppelerweg 89, 8331 CV Steenwijk. Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@regenboogsteenwijkerland.nl

IDAHOBIT

Op de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie, IDAHOBIT,  wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de sociale onwenselijkheid van discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken. Op deze dag wordt ook ook seksuele-, gender- en seksediversiteit gevierd.

(Foto: Zilverslang Fotografie – Facebook)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: