Waterschap: pad parkeerplaats Witte Molen Groningen mag weg

Het Waterschap Hunze en Aa’s heeft geen bezwaar tegen het weghalen van het voetpad op parkeerplaats Witte Molen langs de A28  bij Groningen tussen de parkeerplaats en het achtergelegen fietspad.

Dat pad wordt gebruikt door bezoekers van de homo-ontmoetingsplek. Rijkswaterstaat is eigenaar van de parkeerplaats en kondigde aan het voetpad , dat deels over grondgebied van het waterschap loopt, te willen weghalen. De Stichting Platform Keelbos maakte daartegen bezwaar en vroeg het waterschap niet mee te werken aan het weghalen van het pad.

Arjan Heugens van het waterschap zegt tegen Haren – De krant: ‘Ons dagelijks bestuur heeft de aanvraag van Rijkswaterstaat besproken en aangezien er geen “waterbelangen” in gevaar komen door de afsluiting is besloten positief te reageren op het verzoek.’

Het weghalen van het pad past volgens Rijkswaterstaat in het beleid dat parkeerplaatsen langs snelwegen alleen toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer en daarom alleen vanaf de snelweg bereikbaar mogen zijn. 

(Bron: Haren – De krant; foto: Google Streetview)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: