Hengelose politiek sluit Regenboogstembusakkoord

Elf politieke partijen in Hengelo hebben woensdag een Regenboogstembusakkoord ondertekend. Met de ondertekening verklaren de partijen om zich de komende raadsperiode actief te zullen inzetten voor de LHBTI-Plussers in de stad.

Kandidaat-gemeenteraadsleden van Pro Hengelo, VVD, SP, CDA, LokaalHengelo, D66, Burger Belangen, PvdA, GroenLinks, PVV en Hengelose Burgers zetten hun handtekening onder het akkoord dat is opgesteld door COC Twente-Achterhoek.

De ChristenUnie kon niet bij de ondertekeningaanwezig zijn, maar heeft toegezegd op een later tijdstip te tekenen.

Forum voor Democratie was uitgenodigd, maar heeft niet gereageerd en de partij Jezus Leeft wilde niet tekenen. De partij heeft als programmapunt dat voorlichting over seksuele diversiteit op scholen moet worden verboden. Ook R3 heeft niet getekend.

(Bron en foto: COC Twente-Achterhoek)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: