‘Três tigres tristes’ valt op Filmfestival van Berlijn in de prijzen

De film ‘Três tigres tristes’ van de Braziliaanse regisseur Gustvao Vinagre is onderscheiden met een Teddy Award tijdens het Filmfestival van Berlijn.

De film volgt drie personages die tijdens een pandemie gevangen zitten in een pandemie.

Elk van de jonge mensen wordt geconfronteerd met hun eigen drama: Pedro (Pedro Ribeiro) verloor op tragische wijze zijn vriend, Isabella (Isabella Pereira) bereidt zich voor op haar examen en weet niet echt wat ze van de toekomst wil, Jonata (Jonata Vieira) komt van het platteland van Minas Gerais om zijn medicijnen te halen, terwijl hij leeft met hiv. Tijdens hun omzwervingen ontmoeten ze andere personages, zoals de klant van Pedro (Everaldo Pontes) en de eigenaar van een antiekwinkel (Cida Moreira). 

Jury

‘Een film die queerness viert en de prachtige verbanden binnen een familie en binnen een gemeenschap toont, en portretteert drie hoofdpersonen die tijdens een wereldwijde Sleep Pandemic vrij door Sao Paulo bewegen op een surrealistische reis vol magie, nostalgie en drag! Regisseur Gustavo Vinagre en zijn hele ensemble presenteren een wereld waarin “Jezelf zijn” de sleutel tot zelfverwezenlijking is en transformeert een microkosmos van kleurrijke personages in een ontroerend eerbetoon aan het leven zelf’, aldus het juryrapport

De documentaires ‘Alis’ en ‘Nelly Nadine’ en de korte film ‘Mars Exalté’ werden ook bekroond.

De prijs voor de beste queerfilms op het 72e Internationale Filmfestival van Berlijn werd vrijdagavond uitgereikt.

Bijdrage

De Teddy Awards werden dit jaar voor de 36e keer uitgereikt. Er zijn prijzen voor films die gaan over onderwerpen als homoseksualiteit, biseksualiteit, transseksualiteit en interseksualiteit en die een bijdrage leveren aan meer acceptatie, solidariteit en gelijkwaardigheid in de samenleving.

(Bron: RBB24. Teddy Awards, Terra.com; screenshot: ‘Três tigres tristes’)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: