Kijktip: Veilig (queer) daten doe je zo

BNNVARA start vrijdag met een serie over online daten: ‘Seks in de Scene’. Jamaal Hussein (foto) laat zien hoe je als queer man veilig kunt daten. 

Datingapps zijn niet zonder risico. Want via een scherm weet je nooit zeker wie er aan de andere kant zit en of die degene wel dezelfde bedoelingen heeft.

Queers hebben daardoor meer kans om onbewust en noodgedwongen slachtoffer te worden van seksueel geweld. In de Spuiten en Slikken documentaireserie ‘Seks in de Scene’ onderzoekt Jamaal hoe je ‘red flags’ kunt herkennen op datingapps, zodat je als queer zo veilig mogelijk kunt experimenteren.

Seks in de Scene‘ is vanaf vrijdag 7 januari vier weken lang om 17.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van Spuiten en Slikken

Jamaal: “Als queer tiener kwam ik in een wereld terecht waar ik totaal niet op voorbereid was. Daarom wil ik met deze docuserie laten zien waar je als queer op kunt letten bij datingsapps. Zodat iedereen zo veilig mogelijk kan daten en ontdekken.” 

In de serie doen verschillende bekende Nederlanders hun verhaal. Onder anderen Hugo Kennis, Koen Kardashian, Bella Arino en Marvin Wijnans vertellen over hun ervaringen met online daten én delen de lessen die ze daaruit getrokken hebben.

Het Nachtkastje

In het verlengde van de documentaire ‘Seks in de Scene’ heeft Spuiten en Slikken in samenwerking met arfected voor het eerst een lespakket middels augmented reality ontwikkeld: Het Nachtkastje.

Tijdens seksuele voorlichting op de middelbare school leer je meestal alleen over seks tussen een man en een vrouw. Maar hoe doen twee queer mannen het op een fijne en veilige manier met elkaar? 

In Het Nachtkastje kun je seks tussen twee mannen van alle kanten zien en leer je over condooms, online daten, chemseks en klysma’s. Je bepaalt zelf wat je wil leren en vanuit welk perspectief je wil kijken. Zo kun je leren hoe seks werkt tussen twee jongens in een vertrouwde omgeving; je eigen slaapkamer.Categorieën:En verder

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: