Onaanvaardbaar, zegt voetbalploeg over homofobe spreekkoren

De Britse voetbalclub Everton heeft afstand genomen van supporters die homofobe dingen hebben geroepen. Tijdens een wedstrijd tegen Chelsea uitte Everton-supporters homofobe spreekkoren naar een speler van de tegenstander.

“Dergelijk gedrag is onaanvaardbaar en vertegenwoordigt niet de waarden van onze club en brede aanhang”, verklaarde Everton. De club uit Liverpool speelt in de Premier Leagueclub.

Vorige maand nog ontving Everton een prijs voor zijn inspanningen om de cultuur bij de club te veranderen en diversiteit te bevorderen. “We verwachten van de fans dat ze deze waarden weerspiegelen door zich in de toekomst te onthouden van discriminerend gezang”, aldus de club.

Bericht van Everton op Twitter (@Everton) op 16 december 2021.Categorieën:Nieuws

%d bloggers liken dit: