Netflix riskeert boete in Rusland voor overtreden anti-homowet

Streamingsdienst Netflix hangt in Rusland een boete van maximaal 1 miljoen roebel (€ bijna € 12.000) boven het hoofd. Ook dreigt een tijdelijke stopzetting van de dienst.

Netflix zou de in 2013 aangenomen ‘anti-homowet’ hebben overtreden, de wet die het strafbaar maakt om ‘niet-traditionele seksuele relaties’ te promoten tegenover minderjarigen.

De streamingdienst zou films en series aanbieden die geschikt geacht zijn voor voor kijkers vanaf zestien jaar, waarin relaties voorkomen van mensen van gelijkgeslacht.

De klacht tegen Netflix is ingediend door Olga Baranets, ‘openbaar commissaris ter bescherming van familiewaarden’. Het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt de klacht.

Een woordvoerder van Netflix zou de Russische krant Vedomosti hebben laten weten niet op de hoogte te zijn van content die niet de juiste leeftijdsclassificatie heeft.

De Russische muziekzender Muz-TV kreeg deze maan een boete van 1 miljoen roebel. In een award-show waren twee artiesten te zien op de rode loper die deden alsof ze gingen trouwen. De show was vooraf bestempeld als geschikt voor kijkers van zes jaar en ouder.

(Bron: Vedomosti, Nu.nl)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: