Oproep COC: leg LHBTI-rechten vast in regeerakkoord

Het nieuwe kabinet kan een inhaalslag maken op het gebied van LHBTI-rechten, door die rechten vast te leggen in het regeerakkoord. Dat schrijven COC Nederland, Transgender Netwerk Nederland en de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit NNID in een brief aan de VVD, D66, CDA, ChristenUnie en de informateurs.

Eerder legden Kamerleden een aantal beloften vast in het Regenboog Stembusakkoord van het COC. “We rekenen er op dat de beloften over lhbti-rechten die namens bijna driekwart van de Kamerleden zijn vastgelegd in ons Regenboogakkoord, zullen worden gerespecteerd en uitgevoerd, ook nu één van de onderhandelende partijen dat akkoord niet heeft getekend”, zegt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug.

In het Stembusakkoord beloven tien politieke partijen onder meer te zorgen voor maatregelen tegen discriminerend geweld, voor lhbti-acceptatie op school, een meerouderschapswet, wettelijk transitieverlof voor transgenderpersonen, de verankering van lhbti-rechten in de grondwet en een verbod op zogenaamde ‘lhbti-genezing’.Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: