Donderdag demonstratie in Amsterdam tegen toenemend geweld

Donderdag is een een demonstratie in Amsterdam tegen het toenemend geweld tegen LHBTI’ers. Aanleiding is de brandstichting in een flat afgelopen vrijdag.

De demonstratie wordt georganiseerd door studentenorganisaties, bewoners van de getroffen flat en regenboogactivisten.

Volgens de organisatoren moet de overheid maatregelen nemen om de gemeenschap te beschermen tegen ‘het voortdurende en toenemende geweld’. Ook willen ze de slachtoffers een hart onder de riem steken. 

‘Geweldsincidenten spelen zich vaak af in de publieke ruimte, maar ook steeds vaker in de privésfeer’, vertelt initiatiefnemer en GroenLinks-stadsdeelcommissielid Carlo van Munster.

De demonstratie begint donderdag om 17.00 uur op het Mercatorplein. Daar worden toespraken gehouden. Vervolgens lopen de demonstranten naar de studentenflat aan de Krelis Louwenstraat.

‘Als we bij de flat zijn aangekomen willen we een enorme regenboogvlag van het dak van de flat tot aan de grond hangen. Zo hopen we de boodschap af te geven dat je wel één regenboog vlag in de brand kan steken, maar er tien voor terug kan krijgen’, aldus Van Munster. 

De organisatie hoopt op minimaal 1.000 demonstranten. ‘Maar we roepen ook op aan organisaties om hun naam eraan te verbinden. GroenLinks heeft dat zojuist gedaan, daar zijn we heel blij mee.’

(Bron: AT5; foto: Politie Amsterdam)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: