Brand in flat Amsterdam is vermoedelijk aangestoken uit homohaat

De politie houdt er sterk rekening mee dat de brand die vrijdagochtend woedde in een flat aan de Krelis Louwenstraat in Amsterdam West is aangestoken.

De afgelopen weken is er vaker brand gesticht, waarbij onder meer Pride-posters en papieren regenboogvlaggetjes werden aangestoken.

De brand brak rond 05.30 uur uit op de achtste etage. Het hele complex moest worden ontruimd vanwege de rookontwikkeling.

Zo’n honderd studenten en backpackers werden opgevangen in een naastgelegen moskee. Vier mensen werden naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze rook hadden ingeademd. Vier andere bewoners moesten door de brandweer met een ladderwagen van een balkon worden gered

De stichting DUWO, die de woningen aan studenten verhuurd,  stuurde eerder al een brief naar de bewoners over ‘meerdere beschamende uitingen van intolerantie’ in de flat.

Het ging het om het in brand steken van posters die waren opgehangen ter gelegenheid van de Pride. In een ander geval betrof het een fascistisch symbool dat op een deur werd aangebracht.

‘We willen je graag laten weten dat we de voorvallen op het netvlies hebben, ze absoluut niet tolereren en proberen uit te vinden waar ze vandaan komen’, aldus DUWO in de brief. ‘Verder willen we benadrukken dat we sancties zullen opleggen als we erachter komen dat een of meer bewoners zelf verantwoordelijk is/zijn voor genoemde uitingen.’

(Bron: AT5, Politie Amsterdam; foto: Politie Amsterdam)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: