Hongaarse antihomowet uitgebreid naar kerk en winkel

Ook in de buurt van Hongaarse kerken en scholen wordt homoseksualiteit taboe. De Hongaarse regering komt met een uitbreiding van de wet die voorlichting over homoseksualiteit of sekseverandering verbiedt. Winkels moeten kinderboeken over homoseksualiteit voortaan verpakken zodat je de voorkant niet meer ziet.

Vanaf volgende maand mag er in een straal van tweehonderd meter rond een kerk of school niets meer worden getoond dat “uitdrukking geeft aan homoseksualiteit” of “afwijken van de identiteit die overeenkomt met het geboortegeslacht”. Critici van de conservatieve regering van president Orban verwachten binnenkort nog meer uitbreidingen op de wet.

Sinds juli 2021 mag je in Hongarije homoseksualiteit en geslachtsverandering niet meer ‘promoten’ aan kinderen en jongeren onder de 18.

De Hongaarse afdeling van mensenrechtenorganisatie Amnesty International reageert fel op de uitbreiding en zegt dat die “vroeg of laat zal falen”. Het is volgens Amnesty “de verantwoordelijkheid van ons allemaal om niet toe te geven aan de regerings perfide oproep tot haat”.Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: