Omroep wil lhbti-acceptatie in de grondwet

Omroep AVROTROS wil dat in de grondwet een expliciet verbod komt op discriminatie van seksuele gerichtheid. De tekst dat je niet mag discrimineren “op basis van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras of geslacht” vindt de omroep onvoldoende. Bezoekers van de omroepsite krijgen een pop-up met uitleg.

Pop-up op de site van AVROTROS.

De omroep sluit aan bij een wens die het COC Nederland al langer heeft om de acceptatie van lhbti-ers als grondrecht te benoemen. Bij de Eerste en Tweede Kamer ligt een wetsvoorstel met die strekking, meldt AVROTROS.

De actie met pop-up heet ‘accept to enter’ en is door de omroep toegevoegd omdat op 31 juli de Amsterdam Pride begint. AVROTROS doet al jarenlang verslag van de Pride-week.Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: