Coureur Lewis Hamilton noemt Hongaarse anti-LHBTI-wet ‘laf’

F1-coureur Lewis Hamilton heeft zich uitgesproken tegen de ‘laffe’ anti-LHBTI-houding  in Hongarije. Dat deed hij op Instagram aan de vooravond van de Grand Prix in dat land, komend weekeinde.

In een post op Instagram roept Hamilton kiezers op om de rechten van LHBTI’ers  te beschermen door tegen te stemmen bij het aangekondigde referendum.

‘Het is onaanvaardbaar, laf en misleidend voor de machthebbers om zo’n wet voor te stellen. Iedereen verdient de vrijheid om zichzelf te zijn, ongeacht van wie ze houden of hoe ze zich identificeren.’

‘Ik dring er bij de Hongaarse bevolking op aan om in het komende referendum te stemmen om de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap te beschermen, ze hebben onze steun meer dan ooit nodig. Toon alsjeblieft liefde voor de mensen om je heen, want liefde zal altijd winnen.’

Hamilton is de enige zwarte coureur in de Formule 1 en hij gebruikt zijn platform om campagne te voeren voor kwesties, mensenrechten en diversiteit.

Eerder zei hij dat hoewel coureurs geen zeggenschap hebben over waar de wedstrijden verreden worden, het juist is om je uit te spreken.

‘Ik denk niet dat we naar deze landen moeten gaan en gewoon negeren wat er op die plaatsen gebeurt en aankomen, een geweldige tijd hebben en dan vertrekken. ‘

Lewis Hamilton is de meest succesvolle Formule 1 coureur aller tijden. Als hij dit weekeinde  wint, wordt dat zijn honderdste overwinning.

Collega-coureur Sebastian Vettel verscheen met sneakers in de regenboogkleuren in de paddock op het Hongaarse circuit.

(Bron: Daily Mail, GPToday; foto: Steve Etherington – Mercedes-Benz)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: