Fotograaf en geportretteerden geschokt na bekladding foto’s

Fotograaf  Ernst Coppejans en de stellen op de foto’s die onderdeel zijn van een reizende expositie in Amsterdam, zijn ontdaan dat een aantal foto’s zijn vernield.

De expositie staat momenteel in Amsterdam Nieuw-West bij de Sloterplas.  

‘We hebben het er weleens over gehad dat dit kon gebeuren’, zegt fotograaf Ernst Coppejans tegen AT5, ‘maar dit is van een andere categorie. Er is niet zomaar iemand langs gekomen met een viltstift die een snorretje heeft getekend. Hier zijn bij iedere nek strepen getrokken. Dus dat laat niet heel veel aan de verbeelding over. Dat raakt diep.’

De foto’s zijn sinds april in diverse wijken van Amsterdam te zien om het 20-jarig jubileum van het homohuwelijk te vieren. De LHBTI-stellen staan openhartig op de foto en vertellen in een interview waarom het zo belangrijk is dat ook zij konden trouwen.

Coppejans: ‘In die andere vijf stadsdelen is dat helemaal fantastisch gegaan, super positieve reacties, hele mooie gesprekken zijn daar uit voortgekomen. Dus dat moet ook gezegd worden. En hier binnen twee dagen is dit aan de hand.’

De expositie werd in opdracht van de gemeente gemaakt door fotograaf Enst Coppejans samen met de stichting Open Mind. De vernielde foto’s worden vervangen. Na Nieuw-West is de expositie nog te zien in Amsterdam Noord. Er wordt bekeken of er beveiliging nodig is.

(Bron en screenshot: AT5)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: