Duizenden de straat op in Tbilisi na overlijden cameraman

In de Georgische hoofdstad Tbilisi hebben duizenden mensen gedemonstreerd na de gewelddadige dood van cameraman Lekso Lasjkarava. De betogers eisten bij het parlementsgebouw het terugtreden van premier Garibasjvili en zijn minister van Binnenlandse Zaken.

De demonstranten houden de regering verantwoordelijk voor het anti-homogeweld van begin deze week. Toen werden twee kantoren van LHBTI-organisaties in de hoofdstad door een menigte bestormd. De organisatie was bezig met de planning van een Pride-mars.

Tientallen journalisten die de aanval op het kantoor van Shame versloegen werden in elkaar geslagen, onder wie Lashkarava. Hij werd zondagochtend door zijn moeder dood gevonden in zijn bed. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt de dood van Lashkarava te onderzoeken.

Amsterdam

Ook in Nederland werd stilgestaan bij de dood van Lashkarava en de aanval op de Georgische LHBTI-gemeenschap. Bij het Homomonument in Amsterdam werden bloemen gelegd ter nagedachtenis aan de cameraman en om journalisten steun te betuigen.


(Bron: NOS; foto: Shame Movement)Categorieën:Nieuws

%d bloggers liken dit: