Voetballende Mike is nu zelf een rolmodel

“De voetbalwereld snakt naar een rolmodel”, zegt amateurvoerballer Mike Gerritsen. Alleen: openlijk homoseksuele profvoetballers zijn er nog niet. Bij gebrek aan de profs vertelt Mike -voetballer uit onze regio- nu zijn verhaal bij RTL.

Bron foto: RTL Nieuws.

Mike speelt al van kinds af aan bij SV Helios in Deventer en als fan van Go Ahead Eagles. “Ik heb lang getwijfeld, dan zag ik Geer & Goor op tv en dan dacht ik: ja maar zo bén ik niet. (…) Vorig jaar zomer kreeg ik voor het eerst gevoelens, echt van die vlinders. Voor een man. Toen wist ik: het is dus gewoon zo”, zegt Mike bij RTL.

Op zijn 26e kwam Mike uit de kast. Zijn ploeggenoten vertelde hij het in een appje. “Zelfs de jongens die de grootste mond hadden en vaak schelden met ‘homo’, reageerden echt heel goed.”

Lees het hele interview bij RTL Nieuws.

Mike is behalve speler op trainer. Daarom vertelde hij op Twitter over zijn geaardheid.

Een uitgebreid gesprek met Mike was eerder te horen in de Roze Golf van 30 januari 2021.Categorieën:En verder

Tags: ,

%d bloggers liken dit: