Twee homovaders in Amerikaanse Sesamstraat

De Amerikaanse versie van Sesamstraat kreeg opvallende bezoekers. Twee homo-vaders kwamen langs in de straat van de kinderserie.

Het karakter Nina, gespeeld door een echt mens en niet door een pop, stelde haar broer, zwager en hun dochter Mia voor aan poppenvrienden Elmo en Abby. De kinderserie introduceert het homokoppel juist in de pride-periode, waarin wereldwijd aandacht is voor LHBTI-rechten.

Gastvrij
Acteur en regisseur Alan Muraoka die in Sesamstraat het karakter Alan speelt, zegt op Facebook dat “Sesamstraat altijd een gastvrije plek is geweest van diversiteit en inclusie”.

Amerikaanse belangenorganisaties voor LHBTI-ers reageren opgetogen. Publiek reageert wisselend. Op Facebook zegt iemand: “Bedankt dat je mijn jongens een familie laat zien zoals de onze”. Maar ook: “Als Sesamstraat zo inclusief en divers is, waarom zijn Bert en Ernie dan geen koppel maar alleen huisgenoten?”.

Bekijk de aflevering:Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: