Zanger Måneskin ontkent drugsgebruik en zal zich laten testen

Ophef op sociale media over beelden waarop te zien zou zijn dat zanger Damiano David een lijntje cocaïne snuift tijdens de puntentelling van het Eurovisie Songfestival.

Op beelden is te zien dat een ander bandlid David lijkt te waarschuwen voor de camera, terwijl de zanger een buigende beweging naar de tafel maakt. Het oordeel op internet is helder: David gebruikt drugs.

De zanger ontkent dat. ‘Ik gebruik geen drugs, zeg dat alsjeblieft niet’, zei de zanger op een persconferentie na afloop van het Songfestival. Ook in een bericht op Instagram benadrukt de band dat de leadzanger geen cocaïne heeft gebruikt.

Volgens David lag er een gebroken glas onder de tafel waaraan ze zaten, schrijft de EBU, de organisatie van Europese publieke omroepen. Hij zou de scherven hebben opgeruimd. ‘De EBU kan na controle bevestigen dat er een gebroken glas werd gevonden’, laat de organisatie weten.

De zanger zal zich na aankomst in Italië laten testen op drugs. ‘Hij wilde dat gisteravond al laten doen, maar dat was toen niet onmiddellijk mogelijk’, zegt de EBU.

De EBU zegt de bewuste beelden ‘zorgvuldig’ te bekijken en te zijner tijd met meer informatie te komen.

(Bron: EBU/NOS; foto: screenshot Twitter)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: