Duncan Laurence besmet en moet finale songfestival missen

Zanger Duncan Laurence is positief getest op corona en is daarom niet live te zien tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival komende zaterdag.

‘We balen natuurlijk enorm, in de eerste plaats voor Duncan, die we dit live optreden zo hadden gegund na zijn Eurovisie-zege en het wereldwijde succes van Arcade‘, zegt Sietse Bakker, executive producer van het songfestival. ‘Laat voorop staan dat we ontzettend trots zijn op Duncans optreden van afgelopen dinsdag. We wensen hem uiteraard een snel herstel toe.’

De zanger, die in 2019 namens Nederland het Eurovisie Songfestival won, werd maandag nog negatief getest. Volgens de organisatie kreeg hij woensdag, een dag na de halve finale, lichte klachten en bleek uit een sneltest dat hij corona heeft. Hij gaat zeven dagen in isolatie.

‘Duncan is enorm teleurgesteld, hij heeft hier twee jaar lang naar uitgekeken’, zegt zijn management. ‘We zijn heel blij dat hij toch te zien zal zijn in de finale.’

Laurence is niet de eerste die door corona verstek moet laten gaan. IJsland is niet live aanwezig bij de tweede halve finale omdat een lid van de delegatie en iemand van de groep zelf corona bleek te hebben. De tv-kijker moet het doen met een opname die is gemaakt tijdens een repetitie.

(Bron: NOS; foto: Duncan Laurence tijdens songfestival 2019)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: