LHBTI+ vlag in top bij Provinciehuis Zwolle vanwege IDAHOT

Bij het provinciehuis in Zwolle is maandagochtend de nieuwe LHBTI+ vlag gehesen. Deze vlag heeft vijf nieuwe kleuren en staat volgens de provincie voor meer inclusiviteit.

Aan de traditionele regenboogvlag zijn een bruine en zwarte streep toegevoegd, evenals de kleuren van de transvlag.

De provincie heeft de vlag laten bezorgen bij de 25 gemeenten in Overijssel.

De vlag werd maandagochtend gehesen door Commissaris van de Koning Andries Heidema, samen met Ralph Kleinbussink. Hij is mr. Senior Pride in Deventer. Hij zet zich in voor roze 50-plussers.

TV Oost heeft zondag een registratie uitgezonden van het Overijssels Regenboogpodium, dat werd opgenomen op initiatief van Ralph Kleinbussink, in samenwerking met de Roze Golf.. De registratie is hier terug te kijken. Een usb-stick van de registratie werd door Ralph Kleinbussink overhandigd aan Heidema.

17 mei is het IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie. Over de hele wereld wordt aandacht gevraagd om discriminatie en geweld op grond van seksuele geaardheid of genderidentiteit tegen te gaan.

17 mei is de dag waarop in in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten, de International Classification of Diseases. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening.

(Bron en foto: RTV Oost)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: