Levensbeschouwingen tekenen tegen discriminatie LHBTI’ers

Vertegenwoordigers van alle erkende geloofsgemeenschappen in Vlaanderen hebben maandag een handvest ondertekend dat alle vormen van geweld en discriminatie tegen LHBTI’ers veroordeelt.

Het cahrter werd ondertekend door vertegenwoordigers namens Rooms-katholieke kerk, de protestants-evangelische eredienst, de Anglicaanse kerk, de Orthodoxe kerk, de Israëlitische eredienst, de Islamitische eredienst, de Boeddhistische Unie en de vrijzinnig humanisten.

Onder de ondertekenaars zijn de Bisschop van Antewerpen, Johan Bonny en imam Khalid Benhaddou.

Het charter zegt dat discriminatie en geweld op basis van seksuele oriëntatie gewoonweg niet kunnen, en al zeker niet uit naam van religie. Elke mens heeft recht op vrije partnerkeuze en de Europese rechten van de mens gelden voor iedereen. 

Het charter werd in het Vlaams parlement ook ondertekend door vertegenwoordigers van de politieke partijen, CD&V, Open Vld, Vooruit, Groen en N-VA..

Het charter is een initiatief van Lorin Parys van de liberaal conservatieve partij N-VA. ‘Voor het eerst zeggen alle levensbeschouwingen zonder omwegen te willen fungeren als een veilige haven voor zoekende mensen van de LGBTQI+ gemeenschap’, schrijft Parys op de website van zijn partij.

(Bron: VRT,N-VA; screenshot: VRT)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: