Liedjesprogramma ‘Regenboogpodium Overijssel’ bij TV Oost

Regenboogpodium Overijssel is een liedjesprogramma met veel roze liedjes, speciaal voor LHBTI-senioren. Het programma werd opgenomen in theater De Cactus in Hengelo op initiatief van Mr Senior Pride 2020, Ralph Kleinbussink.

Op zondag 16 mei is om 16.00 uur op TV Oost een registratie van de optredens te zien. Het programma is terug te zien via Uitzending Gemist van RTV Oost.

Samen met de makers van het Radio Oost-programma De Roze Golf ontstond het idee om Overijsselse artiesten te vragen op te treden op het ‘Regenboogpodium Overijssel’.

De deelnemende artiesten zijn Annet Nikamp, Harm Wolters, Body & Soul en Alice & Rolf. Dorothy Oosting van RTV Oost verzorgde de presentatie. 

Ralph Kleinbussink werd in oktober vorig jaar uitgeroepen tot Mr Senior Pride 2020 voor zijn inzet voor het welzijn van LHBTI-senioren. Hij is als ambassadeur actief bij regionaal- en landelijk Roze 50+. ‘Veel activiteiten kunnen niet doorgaan’, aldus Ralph. ‘Zo kunnen we de verpleeghuizen niet binnen om een gezellige avond te verzorgen. Daarom wil ik artiesten op een andere manier de verpleeghuizen binnenbrengen: op een usb-stick. Hopelijk brengt dat een stuk ‘verlichting’ in deze onzekere tijd.’

Commissaris van de Koning van Overijssel, Andries Heidema, krijgt op maandag 17 mei, IDAHOT dag (Internationale DAg tegen HOmofobie en Transfobie), een usb-stick overhandigd met daarop de registratie van ‘Regenboogpodium Overijssel’.

De stick wordt bij verpleeghuizen in Overijssel gratis bezorgd.Categorieën:Agenda, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: