Kijktip: Canvas start met uitzenden van successerie It’s a sin

De Belgische omroep start woensdagavond met het uitzenden van de Britse serie It’s a sin. De serie volgt een vriendengroep door de hele jaren tachtig tijdens de aidsepidemie en werd geschreven door  Russell T. Davies. Hij schreef ook de serie Queer as Folk.

Het verhaal start in 1981 als de 18-jarige Ritchie Tozer studeren in Londen. In de Engelse hoofdstad loopt Roscoe Babatunde weg van huis na een heftige confrontatie met zijn ouders. En Colin Morris-Jones uit Wales is van plan om het te gaan maken op het sjieke Savile Row. Samen met Ash en Jill vormen ze een hechte vriendengroep, maar een verre dreiging blijkt dichterbij dan het lijkt als het aidsvirus Engeland binnendringt.  

De rol van Ritchie Tozer wordt gespeeld Olly Alexander, de zanger van Years&Years. Hij maakte eerder de documentaire Growing Up Gay.

De serie, die in Engeland  een groot succes was, is al te zien via NPO Plus en is later dit jaar te zien op de Nederlandse televisie. Canvas start woensdagavond om 22:10 uur.Categorieën:Agenda

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: