‘Olympische Spelen in Tokio moet keerpunt zijn voor LHBTI’ers’

‘Als we terugkijken op deze Spelen, wil ik dat mensen zien dat het een keerpunt was voor diversiteit, eenheid en begrip voor LHBTI’ers”, aldus Seiko Hashimoto, voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische Spelen van Tokio, meldt de NOS.

Ze deed haar uitspraak tijdens haar bezoek aan het Pride House, een locatie waar lesbische, homo- en biseksuele en transgenderatleten, vrijwilligers en bezoekers van de Olympische Spelen samen kunnen komen.

‘Dus we moeten nu actie ondernemen en dat is onze verantwoordelijkheid, als organisator van de Spelen.’

Hashimoto spreekt uit haar jarenlange ervaring als professioneel schaatsster. ‘Ik ken veel collega-atleten die worstelen met hun seksualiteit’, zegt ze. ‘Een vriendin van mij kwam destijds uit de kast en vervolgens presteerde ze heel goed.’

De voorzitter laat weten dat veel Japanse atleten hun seksuele identiteit verborgen houden, omdat de LHBTI-gemeenschap in dat land grotendeels onzichtbaar is.

‘Ik hoop dat deze Spelen een mogelijkheid gaat zijn voor mensen om zich te verdiepen in de LHBTI-gemeenschap.’

Seiko Hashimoto volgde begin dit jaar de 83-jarige Yoshiro Mori op, die in opspraak was geraakt door vrouwonvriendelijke uitspraken. Vrouwen zouden volgens hem te veel praten in vergaderingen, betogen niet kunnen afronden en de zaken onnodig ophouden.

Ze liet eerder al weten dat er twaalf vrouwen aan de raad van bestuur zouden worden toegevoegd.

(Bron en screenshot: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: