De Domtoren in Utrecht krijgt 1 april geen regenboogbanier

De plannen om een lange regenboogbanier aan de steigers rond de Domtoren in Utrecht te hangen, kunnen de prullenbak in. Te gevaarlijk, volgens wethouder Linda Voortman.

Op 1 april is het twintig jaar geleden dat het burgerlijk huwelijk werd opengesteld voor paren van gelijk geslacht en om bij dat feit stil te staan had het PvdA-raadslid Ilse Raaijmakers het voorstel ingediend om de regenboogvlag te hijsen op gemeentelijke gebouwen.

Een meerderheid van de gemeenteraad ging akkoord en de wethouder werd gevraagd om de Domtoren te voorzien van een meterslange banier die eerder al aan de Westerkerk in Amsterdam hing. De banier was al geregeld.

Maar de Domtoren staat in de steigers en om veiligheidsredenen kan daar geen banier aan bevestigd worden. Wel komt er een regenboogvlag in de top van de toren.

Raaijmakers reageerde teleurgesteld op het antwoord van de wethouder. Ze wees de wethouder erop dat er wel een reclameboodschap van de aannemer aan de steiger hangt. De wethouder meldde daarop dat een steigerdoek iets anders is dan een banier.

Burgemeester Sharon Dijksma trouwt 1 april paar van gelijk geslacht om de dag feestelijk te maken. 

(Bron: RTV Utrecht, AD; foto: Westerkerk Amsterdam)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: