Jeangu Macrooy presenteert liedje voor Eurovisie Songfestival

Jeangu Macrooy heeft donderdagavond zijn nieuwe liedje gepresenteerd, waarmee hij Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. ‘Birth of a new age’ is de titel van het liedje.

‘Het lied is een ode aan iedereen die voor zichzelf opkomt en de kracht van zijn authenticiteit durft te vieren’, aldus Macrooy over het nummer. Hij zingt in het lied ook in de taal van Suriname, het Sranantongo. ‘Ik wilde iets doen met mijn afkomst, omdat ik daar mijn kracht uithaal’, zegt de zanger, die is geboren in Paramaribo. ‘Het is een eerbetoon aan mijn wortels.’

Het gaat om de tekst ‘Yu no man broko mi, mi na afu sensi’.

‘Het is gebaseerd op een oud Surinaams gezegde, ” ik ben maar een halve cent, maar niemand kan mij breken'”, zegt Macrooy. ‘De halve cent was destijds het kleinste muntje. Het gezegde betekent: jij kunt denken dat ik klein en minderwaardig ben, maar ik ben niet kapot te krijgen.’

Vorig jaar zou Jeangu Macrooy meedoen met het lied Grow, maar toen werd het evenement vanwege de coronapandemie afgeblazen. De zanger moest daarop een nieuw nummer maken, net als alle andere deelnemers van het evenement, die dit jaar ook weer mee doen.

Anderhalve meter

Dit jaar gaat het Eurovisie Songfestival hoe dan ook door, maar in welke vorm wordt later bekend. De organisatie zet in op een ‘editie op anderhalve meter’, een scenario waarbij alle 41 artiesten met hun entourage fysiek in Rotterdam aanwezig kunnen zijn.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival zijn op dinsdag 18 en donderdag 20 mei. De finale is op zaterdag 22 mei. Nederland staat sowieso in de finale, als gevolg van de winst van twee jaar geleden.

(Bron: NOS; foto: screenshot video AvroTros)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: