Happy die overgoten werd met kokend water mag toch blijven

Happy, de 23-jarige vrouw die in augustus vorig jaar het slachtoffer werd van homofoob geweld heeft vrijdag een verblijfsstatus gekregen. Dat laat LGBT Asylum Support weten.

De vrouw uit Nigeria werd in het asielzoekerscentrum in Gilze overgoten met kokend water door een homofobe landgenote, toen ze probeerde haar vriendin en haar zoontje te beschermen. Ze liep daarbij eerste- en tweedegraads brandwonden op.

Haar asielaanvraag werd vervolgens afgewezen. De IND vond haar verklaringen over haar geaardheid ‘summier’ en niet ‘overtuigend’. LGBT Asylum Support stuurde daarop een brief aan de verantwoordelijk staatsecretaris en aan de leden van de Tweede Kamer, waarna de vrouw en haar vriendin opnieuw werden gehoord door de IND. Daarop volgde vrijdag een positief besluit voor Happy.

Over haar vriendin moet nog een besluit worden genomen.

LGBT Asylum Support voerde ook actie voor het slachtoffer: #HartvoorHappy

(Bron en foto: LGBT Asylum Support)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: