Anderhalf jaar cel voor afpersen van homo’s en transgenders

Een 32-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De man chanteerde homo’s en transeksuelen. Hij legde contact met mensen de opzoek waren naar seksuele contacten en vroeg om naaktfoto’s.

Als die waren ontvangen, zocht de man de echte identiteit uit van zijn contacten. Als hij er achter kwam dat ze een relatie hadden, probeerde hij ze te chanteren.  Als ze geen geld overmaakten, dan zou hij de foto’s naar de relatie sturen.

Een aantal mensen maakte daadwerkelijk geld over; vijf slachtoffers deden aangifte. Hoeveel slachtoffers de man uit Arnhem, heeft gemaakt is niet duidelijk.

De man is verslaafd aan wiet en gokken. Hij is al eerder veroordeeld voor afpersen. Van die zaak staat nog 90 dagen voorwaardelijke gevangenisstraf open, die hij nu alsnog mag uitzitten.

Aan de zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf die hij nu opgelegd kreeg, is de voorwaarde verbonden dat de man uit Arnhem zich laat opnemen in een verslavingskliniek.

Tegen de man was 1,5 jaar cel geëist.

(Bron: de Gelderlander)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: