Vier verdachten mishandeling homo Amsterdam melden zich

Vier mannen die verdacht worden van het mishandelen van een homoseksuele man in Amsterdam, hebben zich bij de politie gemeld. Dat gebeurde nadat de politie beelden van de verdachten had laten zien in het opsporingsprogramma Bureau 020 van AT5.

De man werd 31 augustus geschopt en geslagen op de Nieuwendijk in Amsterdam. Het slachtoffer was met een vriendin aan het winkelen. Al bij het binnenlopen van een winkel werd de man uitgescholden door de vier verdachten. Dat herhaalde zich toen de man de winkel weer verliet.

Vervolgens liepen de vier verdachten achter hem en zijn vriendin aan, waarna op straat ruzie ontstond. De homoseksuele man werd geslagen en geschopt. Zelfs toen het slachtoffer al op de grond lag, ging dat door. De vriendin van het slachtoffer probeerde te helpen. Een omstander wist het slachtoffer uiteindelijk in veiligheid brengen door hem mee terug de winkel in te nemen. De verdachten gingen er na de mishandeling vandoor. 

Er is zeer waarschijnlijk sprake van antihomogeweld, zegt Marijke Stor van de Amsterdamse politie tegen AT5: ‘Wij houden er sterk rekening mee dat dit geweld gerelateerd is aan de seksuele geaardheid van het slachtoffer en dat is een zeer kwalijke zaak.’

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: