Cel voor vrouw die asielzoekster met kokend water overgoot

Een vrouw die in augustus in het asielzoekerscentrum in Gilze een andere migrant met kokend water overgoot, gaat acht maanden de cel in. Ook moet ze het slachtoffer een schadevergoeding betalen.

De mishandeling veroorzaakte veel commotie, omdat het slachtoffer zou zijn gediscrimineerd vanwege haar lesbische geaardheid. Omdat de rechtbank de discriminatie niet kon vaststellen, is dat niet meegenomen bij het bepalen van de straf.

De 21-jarige vrouw die nu veroordeeld is, pakte in augustus tijdens een ruzie een waterkoker en gooide die in de richting van een andere vrouw en haar kind. De vriendin van het beoogde slachtoffer sprong tussen beiden en liep daarbij tweedegraads brandwonden op. Alle betrokkenen komen uit Nigeria.

De 23-jarige Happy, die met kokend water werd overgoten, is nog niet hersteld van de brandwonden die ze opliep. Haar huid blijft mogelijk voor altijd verkleurd. Zij is in afwachting van een definitieve verblijfsvergunning.

Volgens haar raadsman is de Immigratie- en Naturalisatie Dienst bezig met een heroverweging van een eerste afwijzing. De raadsman hoopt dat begin volgend jaar voor zijn cliënte het licht op groen gezet kan worden.

Belangenvereniging LGBT Asylum Support stuurde begin vorige maand een brandbrief naar de Tweede Kamer om eventuele uitzetting naar Nigeria te voorkomen.

(Bron: NOS, Omroep Brabant)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: