Homo’s verlaten Senegal na vrijlating door religieuze militie

BERICHT IS AANGEPAST

In de oorspronkelijke versie stond vermeld dat het COC geld had gedoneerd om de vier te helpen ontvluchten.

COC Nederland laat weten niet financieel betrokken te zijn bij het in veiligheid brengen van deze vier mannen. (21-10-2020)

De laatste vier homoseksuele mannen, die deel uit maakten van een groep van tien, die eind vorige maand werden opgepakt in Touba, hebben Senegal verlaten. Ze zijn opgevangen in een buurland, waar ze veilig zijn.

Dat meldt 76crimesfr.com.

De tien werden 20 september in Touba opgepakt door een religieuze militie en gevangen gezet. De anderen konden al eerder het land ontvluchten.

Ze werden vrijgelaten als ze berouw toonden in het bijzijn van hun familieleden en hun vermeende homoseksualiteit bekennen. Zes mannen deden dat. De overige vier weigerden uit angst voor represailles van hun families. Drie van hen konden worden vrijgekocht door een organisatie van mensenrechtenactivisten. Voor de laatste man was aanvankelijk onvoldoende geld.

Volgens de Senegalese wet worden seksuele relaties tussen personen van hetzelfde geslacht bestraft met maximaal vijf jaar gevangenisstraf en een boete van bijna 1.500.000 CFA-frank (maximaal 2.700 dollar).

(Bron: 76 Crimes en français; afbeelding: Google Maps)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: