Vuurwerk door raam in Amsterdam: ‘aanslag op mijn leven’

Bij een woning in Amsterdam is donderdagavond even voor middernacht vuurwerk tot ontploffing gebracht. De bewoner bleef ongedeerd. De ruit en het kozijn zijn vernield.

‘Mijn hond en ik stonden er een halve meter naast’, vertelt bewoner Steven van Helvoort tegen AT5. ‘Ik had geluk dat er gordijnen en lamellen voor hangen, want anders was dit misschien slecht afgelopen. Dit is gewoon een aanslag op mijn leven.’

Steven weet zeker dat dit te maken heeft met zijn seksuele geaardheid. ‘Ik heb bijna dagelijks last van jongeren die mij uitschelden voor ‘homo’ of ‘flikker.’ Dat is al bijna 10 jaar aan de gang.’

In 2011 deed de bewoner zijn verhaal bij AT5. Hij woonde op dat moment nog maar een jaar aan het Van Beuningenplein in de Staatsliedenbuurt.

‘Ik woon hier al twintig jaar, waarvan tien jaar aan het Van Beuningenplein. Nadat toen ik hier kwam wonen zijn de pesterijen begonnen.’ Volgens Steven is er in die tien jaar niets veranderd en heeft hij nog bijna dagelijks last van scheldende jongeren.

‘Ik durf niet meer alleen te wonen. Ik word uitgescholden en zodra ik de politie bel, dan zijn ze weg.’

Getuigenoproep

De politie laat weten dat er aangifte is gedaan en zegt ‘de zaak hoog op te nemen’.

‘Het feit dat je rustig in je woning zit en er zoiets kan gebeuren nemen we heel serieus.’ Ook zegt de politie dat ze het scenario van homogerelateerd geweld meenemen in het onderzoek.

(Bron en foto: AT5)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: