Hoofdredacteur Gaykrant wordt verdacht van plegen misdrijf

De hoofdredacteur van de Gaykrant wordt verdacht van een misdrijf. Hij werd vorige week zondag aangehouden. Hij heeft zijn taken neergelegd, staat op de website van de Gaykrant.

Waar hij van verdacht wordt, is niet duidelijk. Het Algemeen Dagblad meldt dat het om een zedenmisdrijf gaat.

‘Ik tast volledig in het duister’, zegt adjunct-hoofdredacteur Paul Hofman, die de taken van de hoofdredacteur heeft overgenomen. ‘Ik heb hem zelf niet gesproken, maar voor zover ik weet zit hij nog steeds vast.’

Volgens Hofman heeft de hoofdredacteur via zijn advocaat laten weten dat hij niet meer terugkeert op zijn post. De advocaat van de hoofdredacteur, Justin Kötter  spreekt dat tegen. Inhoudelijk wil de advocaat niets zeggen.

Geschrokken

Het bericht kwam voor het team van de Gaykrant als een donderslag bij heldere hemel, zegt Hofman. ‘We zijn ontzettend geschrokken, dit doet ons allemaal veel. Als er sprake is van laakbaar gedrag, dan nemen we daar afstand van.’

Langer vast

De verdachte hoofdredacteur is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat hij veertien dagen langer vast moet blijven zitten. 

Volgende week maandag verschijnt hij in de raadkamer. Dan wordt opnieuw gekeken naar een verlenging van de voorlopige hechtenis. 

Tijdschrift

De Gaykrant was sinds 1980 een maandelijks tijdschrift voor homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen. Na het faillissement in 2013 werd het tijdschrift overgenomen, maar ging uiteindelijk toch ter ziele. De Gaykrant maakte eind 2017 onder leiding van de aangehouden hoofdredacteur een nieuwe start als digitaal platform.

Voormalig hoofdredacteur Henk Krol laat aan het Algemeen Dagblad weten geen verdere informatie te hebben over de arrestatie van zijn opvolger. ‘Ik vind het vooral heel vervelend voor De Gaykrant. Ik ben begaan met het merk, mijn naam zal er altijd aan verbonden blijven. Gisteravond hoorde ik ervan, maar verder weet ik niet wat er aan de hand is.’

(Bron: Algemeen Dagblad, NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: