Rechtszaak tegen vier Helmonders die homo’s chanteerden

Vier Helmonders stonden vandaag terecht voor diefstal met geweld, afpersing en vrijheidsberoving van bezoekers van zogenoemde homo-ontmoetingsplaatsen.

Ze worden verdacht van zeker vijf overvallen, maar door de achterstanden als gevolg van de coronacrisis wordt hun zaak pas in het najaar behandeld.

In een van de zaken gaat het om de chantage van een man die vorig jaar november stopte op parkeerplaats Vaarle langs de A 2270 – Eindhoven – Helmond.

Twee van de verdachten, beiden 29 jaar, stapten ongevraagd bij de man inde auto en dreigende foto’s van de man naar zijn vrouw te sturen als hij niet zou betalen. Daarop moest hij naar Helmond rijden om het gevraagde geld te pinnen.

Uit de eerste geldautomaat kwam vijftig euro, waarop de man gedwongen werd naar een tweede automaat te gaan. Daar probeerde het slachtoffer te ontsnappen, maar dat mislukte. Daarbij  kreeg de man schoppen tegen onder meer zijn hoofd.

De officier van justitie liet doorschemeren dat de aangehouden mannen nog meer op hun kerfstok hebbe. In september gaat de rechtszaak verder.

(Bron: Eindhovens Dagblad; foto: Google Streetview)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: