Hulp voor homo’s in Marokko die ongewild geout worden

Op het internet verschijnen meer en meer steunbetuigingen voor homo’s in Marokko. De afgelopen dagen zijn op Facebook tientallen foto’s met informatie geplaatst van Marokkaanse homo’s die zich nog niet geout hadden.

Heel wat mensen werken nu samen om de gelekte informatie aan Facebook te rapporteren en offline te halen, meldt de Vlaamse omroep VRT.

Het ongwild outen begon na een oproep van transgendermodel Sofia Taloni. Vrouwen zouden volgens Taloni (foto) op die manier kunnen ontdekken hoeveel mannen gebruikmaken van deze apps, inclusief mogelijk hun eigen man.

Op sociale media doken al snel profielfoto’s van de gebruikers van de apps op, vaak voorzien van beledigende teksten of dreigementen. Dat leidt tot grote problemen voor de mannen die ongevraagd ‘geout’ zijn.

Homoseksualiteit is strafbaar in Marokko en kan tot opsluiting leiden.

Kijk hier voor een bijdrage van de VRT.

(Bron en screenhsot: VRT)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: