Geen songfestival maar alternatieve show op dag van finale

Geen Eurovisie Songfestival, maar een tv-show met songfestivalartiesten: Europe Shine a Light. De show wordt zonder publiek op zaterdag 16 mei vanaf q1.00 uur in heel Europa uitgezonden.

‘Het wordt een show in de geest van eenheid en saamhorigheid’, zegt Jon Ola Sand van de organiserende omroeporganisatie EBU. ‘We moedigen alle omroepen die aan het Eurovisie Songfestival van dit jaar zouden meedoen aan om deze show uit te zenden.’

Volgens hoofdproducent Sietse Bakker worden de 41 artiesten die aan het songfestival zouden meedoen in de schijnwerpers gezet. ‘Naast een kort fragment van hun eigen nummer waarmee ze zouden optreden, zullen zij een gezamenlijke uitvoering brengen van een eerdere songfestivalhit.’

De artiesten leveren hun bijdrage vanuit hun eigen land.

Ook oud-deelnemers doen aan mee aan de televisie-uitzending.‘Bekende songfestivalartiesten van de afgelopen jaren worden uitgenodigd om vanuit hun eigen land nummers uit het verleden op te voeren’, zegt Bakker.

Europe Shine a Light wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. Zij zouden samen ook de presentatie van het Songfestival verzorgen.

Volgens de organisatoren wordt in de alternatieve show uitgebreid stilgestaan bij iedereen die door de coronacrisis is getroffen en bij alle mensen die hard werken om de crisis te bestrijden.

(Bron: NOS; foto: NPO/NOS/AVROTROS – William Rutten)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: