Eis 180 dagen cel na bedreiging en diefstal op ontmoetingsplek

Tegen vier mannen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een celstraf van 180 dagen met aftrek van voorarrest.

De vier beroofden in april dit jaar een 60-jarige man van zijn autosleutel en zijn mobiele telefoon bij een homo-ontmoetingsplek bij Rilland.

Naar eigen zeggen gingen de vier naar de parkeerplaats om eens te kijken wat daar allemaal gebeurt. De jongste van het stel stapte bij het slachtoffer in de auto en ze reden het bos in. De anderen volgden.

Onder dreiging van een vuurwapen moest het slachtoffer zijn autosleutel en zijn mobiele telefoon afgeven. Vervolgens gingen de mannen er met zijn auto van door. De persoonlijke spullen van het slachtoffer zijn later teruggevonden.

Volgens de officier zijn de mannen als kwajongens naar de parkeerplek gereden zonder een echt plan, maar in de auto bedachten ze om voor de grap bij iemand in de auto te stappen. Een van hen had een wapen bij zich, met als doel om losse flodders te schieten in de polder.

Achteraf hadden ze alle vier spijt van wat ze gedaan hadden en zijn in gesprek gegaan met het slachtoffer. Dat was voor de officier ook de reden dat hij ze niet meer terug in voorarrest wil en ze een nieuwe kans wil geven. ‘Ze zijn first offenders zonder strafblad, en ik denk dat ze hun lesje wel hebben geleerd,’ zei de officier.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

(Bron en foto: Omroep Zeeland)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: