Actie in Frankrijk: ‘Haat zal nooit het laatste woord hebben’

In Frankrijk wordt deze week een online-campagne gevoerd tegen homofobe uitlatingen op Twitter. De campagne wordt gevoerd door tientallen vrijwilligers  die zich hebben gemeld SOS homophobie. Zij hebben hun profielfoto vervangen door een kleur van de regenboog.

Op elke tweet met een homofobe tekst reageren zes vrijwilligers met elk hun eigen regenboogkleur met de tekst ‘Allen verenigd zijn we sterker dan homofobie’, gevolgd door een tweet van SOS homophobie met de tekst: ‘Haat zal nooit het laatste woord hebben’

Eenheid

‘Deze operatie wil aantonen dat eenheid kracht is, dat zes kleuren sterker zijn dan haat en dat één boodschap sterker is dan intolerantie. LGBT-fobies horen niet thuis op sociale netwerken ‘, zegt SOS homophobie, die iedereen uitnodigt om positief en op een eigen manier te reageren op elke vorm van intolerantie.

Met deze campagne hekelt SOS homophobie dit morele geweld en pleit ervoor dat geen belediging onbeantwoord mag blijven.

Alleen al in Frankrijk werden in 2018 30 miljoen homofobe berichten geteld.

De campagne loopt tot zaterdag, dan is in Parijs la Marche des Fiertés, zeg maar Roze Zaterdag.

(Bron en screenshot: SOS-homophobie)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: