IVF ook voor lesbische en alleenstaande vrouwen vergoeden

IVF-behandelingen voor lesbische en alleenstaande vrouwen worden ook in de toekomst vergoed. Dat heeft het kabinet besloten. Eerder dit jaar liet minister Bruins van Medische Zorg liet weten dat hun vruchtbaarheidsbehandelingen niet langer onder de basisverzekering zouden vallen.

Er was volgens de minister bij hen geen sprake van medische noodzaak.

Dat besluit leidde tot protesten bij onder meer regeringspartij D66, GroenLinks en PvdA. Een petitie tegen de beslissing werd door meer dan 90.000 mensen ondertekend.

Bruins besloot daarom eerder al dat de behandeling voor de rest van het jaar vergoed zou blijven. Ook beloofde hij toen op zoek te gaan naar een definitieve oplossing. Die is nu gevonden, bevestigen bronnen naar aanleiding van berichtgeving van de Telegraaf aan persbureau ANP.

Belangenorganisatie Meer dan Gewenst, gynaecologenvereniging NVOG en COC noemen het ‘een geweldig resultaat. Na maanden van onzekerheid lijkt er nu dan toch een definitieve oplossing in zicht. Dat is voor een groot deel te danken aan bijna 100.000 mensen die de petitie tekenden.’

(Bron: COC,  de Telegraaf; foto minister Bruis: Arenda Oomen – Rijksoverheid)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: