Pastoor wil regenboogzebrapad voor basiliek in Oudenbosch

De pastoor in Oudenbosch is zondagochtend tijdens de carnavalsmis een petitie gestart voor een regenboogzebrapad voor zijn basiliek. Pastoor Maikel Prasing riep de kerkbezoekers op een petitie te ondertekenen Hij vindt dat er te hard wordt gereden in het dorp.

Als het aan de pastoor ligt, wordt het een regenboogzebrapad, omdat hij vindt dat iedereen welkom is in de kerk en dat het niet uitmaakt of je homo, lesbienne, biseksueel of transgender bent.

Het regenboogzebrapad moet komen te liggen tussen de basiliek en het Jezuïetenplein in Oudenbosch. 

Maikel Prasing speelde al langer met het idee van een regenboogzebrapad, zegt hij tegen Omroep Brabant: ‘Ik vond dit wel het juiste moment om het voor te stellen. Bij de carnavalsmis zit een breed publiek en het paste bovendien naadloos bij het thema van de mis: je van je beste kant laten zien.’

‘Er is al een discussie over een oversteekplaats voor de basiliek. Ondanks het verkeersluwe centrum wordt er vaak harder dan 30 kilometer per uur gereden. En dat zorgt voor gevaarlijke situaties.’

‘Veel steden hebben al een regenboogzebrapad. Ik vind dat ook bij Oudenbosch passen. Als dorp kunnen we laten zien dat we op een open, toegankelijke en respectvolle manier met elkaar willen omgaan. Als dorp kunnen we nu een mooi statement maken.’

(Bron en foto: Omroep Brabant)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: