Oproep COC: stem voor invoering van dubbele achternaam

Het COC roept leden van de Tweede Kamer op om voor een wetsvoorstel te stemmen dat het mogelijk maakt een dubbele achternaam te voeren.

Als het voorstel wordt aangenomen kunnen lesbische, homoseksuele, biseksuele en andere ouderparen de verbondenheid van beide ouders met hun kind beter tot uitdrukking brengen.

De stemming over het voorstel is op dinsdag 29 januari.

Brief

In een brief aan de Kamer schrijft het COC dat bij veel lesbische-, homo- en biseksuele paren (en waarschijnlijk ook heteroparen) de wens bestaat om de achternaam van beide partners aan hun kinderen door te geven.

‘Dat brengt de verbondenheid van het kind met beide ouders tot uitdrukking en het onderstreept de gelijkwaardigheid van de ouders. Binnen de huidige Nederlandse wetgeving is het vrijwel onmogelijk om uitvoering aan die wens te geven’, aldus het COC.

Werkgroep

Ook een werkgroep die werd ingesteld door het ministerie van Justitie pleit voor de mogelijkheid van een dubbele achternaam. Net als het COC stelt de Werkgroep dat het mogelijk maken van de dubbele achternaam van belang is omdat het beide ouders de mogelijkheid biedt om de band met hun kind te bevestigen. De dubbele achternaam brengt volgens de Werkgroep tot uitdrukking dat het kind bij de familie van beide ouders hoort.

(Bron: COC)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: