Duncan Laurence gaat voor Nederland naar Songfestival

De 24-jarige singer-songwriter Duncan Laurence uit Tilburg gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival dat dit jaar in Tel Aviv gehouden wordt.

Dat heeft AVROTROS bekend gemaakt.

Laurence studeerde afgelopen jaar af aan de Rockacademie in Tilburg, maar is bij het grote publiek nog onbekend. Hij deed in 2014 onder de naam Duncan de Moor mee aan The Voice of Holland. Hij bereikte de halve finale. Zijn coach was Ilse DeLange.

Ilse de Lange zit in de selectiecommissie voor de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival.

De Lange heeft haar mede-commissieleden gewezen op deze jonge artiest: ‘Duncan is heel bijzonder. Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek.’ Volgens De Lange heeft Laurence de persoonlijkheid die bij zo’n groot avontuur hoort. ‘Zijn prioriteiten liggen altijd bij de muziek.’

‘Focussen’

Met welk nummer Duncan Laurence meedoet is nog niet bekendgemaakt. Volgens AVROTROS worden alle details over de Nederlandse inzending op 7 maart bekendgemaakt en kan Duncan zich ‘tot die tijd in alle rust volledig focussen en voorbereiden op zijn inzending’.

A-artiesten

Duncan Laurence vertelt op de site van AVROTROS: ‘De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met grote naamsbekendheid. Voor mij geldt dat laatste niet, maar dat is juist ook mooi: er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent. Ik ben heel trots dat ik Nederland ga vertegenwoordigen en ik ga alles geven.’

(Bron: NOS, Omroep Brabant, foto: Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: