Thoolse kerken protesteren tegen hijsen regenboogvlag

Door het hijsen van de regenboogvlag en de zondagopenstelling van winkels zijn christelijke normen en waarden op Tholen aan de kant geschoven.


Dat zeggen 22 Thoolse kerken in een paginagrote advertentie in de Eendrachtbode, het nieuwsblad voor Tholen en Sint Philipsland.

De kerken zijn het niet eens met de beslissingen van de gemeenteraad die onlangs zijn genomen. Ze roepen in de advertentie op om de twee besluiten terug te draaien.

Volgens de kerken is er geen andere relatie dan die tussen man en vrouw. Het hijsen van de regenboogvlag op het gemeentehuis gaat  ‘tegen de gelijkheid in van de Bijbelse scheppingsorde.’

De kerkenraden geven in de brief aan dat ze tegen elke vorm van discriminatie zijn en dat iedere Thoolse inwoner zich geaccepteerd moet voelen in de gemeente.

Zondag is rustdag

De zondagopenstelling van de winkelsgaat in tegen het vierde gebod uit de bijbel. De kerken zeggen dat de rustdagjuist een geschenk is om te koesteren in deze onrustige tijden. Dezondagopenstelling is vorige maand goedgekeurd door de gemeenteraad.De 22 kerkenraden vangereformeerde, oud gereformeerde en hervormde gemeenten vanuit heel Tholenhebben de brief ondertekend.

(Bron: Omroep Zeeland, De Eendrachtbode)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: