Vaticaan schrapt uitspraak over psychiatrie voor jonge homo’s

paus-in-vliegtuig.pngHet Vaticaan heeft de uitspraken van paus Franciscus over homoseksualiteit bij jonge kinderen uit de notulen geschrapt ‘om de gedachtegang van de paus niet te veranderen’, zegt een woordvoerder.

De paus antwoordde zondag op een vraag van een journalist wat ouders moeten doen als ze merken dat hun kind homoseksueel is, dat in de eerste plaats ouders moeten bidden en hun kind niet moeten veroordelen.

De paus vervolgde: ‘Zijn de homoseksuele neigingen van een kind al op erg jonge leeftijd duidelijk, dan kan er nog heel wat gedaan worden in de psychiatrie. Het is een ander verhaal wanneer die neigingen zich pas manifesteren rond het twintigste levensjaar.’

Geschrapt

Het Vaticaan heeft de uitspraken over psychiatrische hulp maandag geschrapt uit de officiële communicatie van de kerkleider.

‘Als de paus refereert aan “psychiatrie”, dan is het duidelijk dat hij dat doet als een voorbeeld voor allerhande zaken die kunnen worden ondernomen. Met dat woord wilde hij niet zeggen dat homoseksualiteit een psychiatrische ziekte is, maar eerder dat men ook moet kijken naar hoe de zaken er op psychologisch niveau voorstaan.’

 

(Bron: De Standaard, screenshot video De Standaard)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: