Paus: ongehoord dat ouders homoseksueel kind verstoten

PausHet is ongehoord dat ouders hun kind verstoten als dat blijkt homoseksueel te zijn. Dat antwoordde Paus Franciscus op een vraag van een journalist in het vliegtuig terug naar Rome na zijn bezoek aan Ierland.

De journalist vroeg welke raad de paus heeft voor ouders die ontdekken dat hun kind homoseksueel is. ‘Er zijn altijd homoseksuele mensen geweest’, antwoordde de paus.

‘Ik zou hen eerst en vooral aanraden om te bidden, niet te oordelen, te spreken, te begrijpen, om hun zoon of dochter de ruimte te geven om zichzelf uit te drukken’, aldus de paus.

Het feit dat hun kind homoseksueel is, is volgens de paus nooit een reden voor ouders om hun kind te verstoten. ‘Het kind heeft recht op een familie’, stelde hij. ‘Ik zou niet zeggen dat zwijgen een remedie is. Het negeren van een zoon of dochter met homoseksuele neigingen is een gebrek aan vader- of moederschap’, aldus Franciscus.

Volgens de paus moet er rekening gehouden worden met de leeftijd van het kind en kan het nodig zijn om psychiatrische hulp in te schakelen wanneer een kind ‘verontrustende’ eigenschappen begint te vertonen.

‘Wanneer dat zich manifesteert in de kindertijd, zijn er veel dingen die gedaan kunnen worden door de psychiatrie, om te kijken hoe het ermee gesteld is. Het is een andere zaak wanneer zich dat pas na twintig jaar manifesteert’, aldus de paus.

 

(Bron: Het Laatste Nieuws)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: