Restaurant in Rome gesloten na ontslag homofobe ober

kassabon restaurant RomeEen restaurant in het centrum van Rome dat een ober ontsloeg die een homofobe opmerking op de kassabon plaatste, is uit voorzorg dicht.

De eigenaar heeft tientallen bedreigingen ontvangen van mensen die het restaurant homofoob gedrag verwijten, maar ook van mensen het niet eens zijn met het ontslag van de ober.

Een homostel kreeg donderdag na afloop van een etentje in het restaurant een kassabon, waar de tekst ‘si frocio’ (ja flikker) op stond. De ober plaatste de opmerking nadat het stel had gevraagd om bij een van de gerechten de pecorinokaas te vervangen door parmezaan. De aanpassing stond op de bon vermeld ‘no pecorino’ met de tekst ‘ja flikker’.

In eerste instantie deden zowel de ober als de eigenaar de klacht van het stel af als ‘foutje van de computer’, maar nadat er ophef ontstond in de Italiaans media, werd de ober ontslagen.

Dat riep weer tegenreacties op uit met name extreem rechtse hoek. Zij stellen dat homogemeenschap schuld heeft aan het ontslag van de ober.

 

(Bron: Het Laatste Nieuws, la Messaggero)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: