Radio 08-07: Voorlichters krijgen klas stil met eigen verhaal

20180628_102825Voorlichters van het COC gaan scholen langs om te vertellen hoe het is om anders te zijn. Ze hopen dat leerlingen anders aan gaan kijken tegen homoseksuelen, lesbiennes en transgenders.

De Roze Golf was bij een les die Simone, Caroliene en Jordy (foto v.l.n.r.) gaven op het Pius X in Almelo aan VMBO-leerlingen uit klas 3.

Sandro Kortekaas is blij dat na twee jaar actievoeren met zijn stichting LGBT Asylum Support er eindelijk na het hele verhaal van een homoseksuele asielzoeker geluisterd wordt. Niet langer wordt er vooral gevraagd naar het bewustwordingsproces, maar ook naar het persoonlijke verhaal van de asielzoeker. Toch heeft Kortekaas zijn bedenkingen bij het nieuwe beleid.

De uitzending is hier te beluisteren op zondagavond 8 juli tussen 18:30 en 19:00 uur en hier op een later tijdstip.Categorieën:Info uit de radio-uitzending, Overijssel

Tags: ,

%d bloggers liken dit: