Buurtbewoner ontmoetingsplaats Emmen: ik ben bedreigd

Boze buurtbewonerDe boze buurtbewoner van de zogenoemde homo-ontmoetingsplek langs de N34 ter hoogte van Emmen zegt dat hij maandagavond bedreigd is door twee mannen.

Dat gebeurde nadat hij met zijn mobiele telefoon foto’s had gemaakt van een aantal bezoekers van de ontmoetingsplaats en van de auto’s op parkeerplaats Westerveld langs de N34.

‘Terwijl ik dat deed, werd ik belaagd door twee mannen die mij van de tractor trokken, mij op de grond wierpen en mij met de dood bedreigden’, zegt de boze buurtbewoner, Geert Wierts, tegen RTV Drenthe.

Volgens Wierts ging een van de mannen bovenop hem zitten toen hij op de grond lag en werd zijn mobiele telefoon afgepakt.

De bezoeker van de ontmoetingsplaats die de telefoon afhandig had gemaakt zei maandag juist dat de man hem had gedreigd omver te rijden met zijn tractor.

Rommel

Wierts wierp afgelopen maandag een blokkade van zand, keien en boomstammen op bij de ingang van de ontmoetingsplek vanaf parkeerplaats Westerveld langs de N34. Hij zegt last te hebben van de mannen die het Noordbargerbos bezoeken. ‘Mijn kleinkinderen vonden voor ons huis vieze tissues en andere rommel van de bezoekers. Toen was voor mij de maat vol.’

Overlast

Wierts woont aan de Blikveldweg aan een doodlopende weg, op ongeveer een kilometer afstand van het bos. Meerdere bewoners van de Blikveldweg ergeren zich aan de bezoekers van de homo-ontmoetingsplaats, meldt RTV Drenthe.

Eén van de buurtbewoners vertelt: ‘Zowel overdag als ’s nachts is er een constante toestroom van auto’s en brommertjes. Wat doet een auto’s midden in de nacht op een doodlopende weg? Ik heb niets tegen homo’s, maar ze bezorgen ons veel overlast en ze ruimen hun rommel niet op.’

Privacy

Hans Scheffer is bestuurslid van de stichting Platform Keelbos, die opkomt voor de belangen van bezoekers van ontmoetingsplaatsen. ‘Als je beelden maakt op dat terrein vraag je om moeilijkheden. Dat er fel op gereageerd wordt is logisch. Bezoekers willen anoniem blijven en zijn erg gesteld op hun privacy.’

 

(Bron: RTV Drenthe, Roze Golf, screenshot RTV Drenthe)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: