Kamervragen over schrappen homorollen op school Hengelo

Kirsten van den HulHet Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul van de PvdA gaat Kamervragen stellen over het schrappen van homorollen uit de eindmusical van de Anninksschool in Hengelo  te schrappen.

Het Tweede Kamerlid vraagt de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven of zij actie gaat ondernemen.

Daarnaast vraagt Van den Hul zich af of kinderen van Jehova’s Getuigen niet hoeven te worden voorbereid op de Nederlandse samenleving. ‘Een samenleving waarin wèl mensen voorkomen die homoseksualiteit praktiseren en dat ook hun goed recht is?’, stelt ze in haar schriftelijke vragen.

Initiatief leerlingen

Volgens het oorspronkelijke script voor de musical op de basisschool speelden een meisje en een jongen een stel. Maar de leerlingen van de montessorischool bedachten tijdens een repetitie dat een homostel leuker zou zijn.

Zonder problemen werden twee jongens gevonden die de rollen wilden spelen. Toen directeur Ben de Vlugt daarover hoorde, dacht hij dat het plan problemen zou opleveren voor een Jehovah’s getuige in de leerlingengroep. Daarop besloot hij de twee homorollen uit het stuk te halen.

 

(Bron: RTV Oost)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: